יום שבת, 23 במרץ 2013

הבירוקרטיה חוזרת... ו St. Patrick's day

הייתה לנו חופשה קצרה מבירוקרטיה וכעת היא חוזרת ובמלוא עוצמתה.
אני צריכה להוציא עוד ויזה (רביעית!) ולשנות סטטוס ל"סטודנט". זה לא דחוף, יש עד ספטמבר, אבל בגלל אי הודאות בתהליך, כלומר, כמה זמן לוקח כל שלב בשרשרת הבירוקרטית המורכבת של הוצאת כל האישורים, כדאי להתחיל אותו כמה שיותר מוקדם.
עניין הויזה הוא עוד פשוט יחסית לתהליך הגרין קארד שאיתי מתחיל עם העבודה שלו. עד לקבלת ויזה מחכים בדרך כלל עד חצי שנה, לעומת זאת, קבלת גרין קארד לוקחת בין שנה לאינסוף...
הכיף הגדול באמת הוא ששני הדברים מתנגשים. לפי כללי ההגירה יש ניגוד אינטרסים בין ויזת סטודנט, שהיא זמנית (לא ויזת מהגרים), לבין גרין קארד שמשמעותו התחלה של תהליך הגירה (= סוף לבירוקרטית האשרות!). המשמעות היא שלא ניתן לבקש את שניהם בו זמנית ושאחד עלול לבטל את השני. ממש ברדק.
הפיתרון מבחינתנו הוא להתחיל עם גלגול הניירת בשניהם ולהגיש לרשות ההגירה את מה שיהיה מוכן קודם ובעל סיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר. רוב הסיכויים הם שנגיש קודם בקשה לויזת הסטודנט.
אם זה לא מספיק, עד סוף החודש אנחנו צריכים להגיש דו"ח לרשויות המס בארה"ב. בקושי עבדנו חודשיים בארה"ב ב2012 אבל אורך הטפסים הוא כמובן כמו של שנה מלאה.
איזה בזבוז זמן!

טוב, למרות כל הבירוקרטיה, אנחנו מאוד נהנים מהאביב שהופיע פתאום. עדין קר בערב אבל במהלך היום חמים ונעים. העצים מלאים פרחים לבנים וורודים ויש ריח מתוק עדין באוויר. שינוי השעון והיום שמתארך מוסיפים לנו עוד שעה בערב שבה ניתן לבלות עם אופק (לא סיפרנו לו שהזיזו את השעון).
שיהיה לכולם חג אביב שמח!

עכשיו כמה תמונות מהסופ"ש האחרון שהיה ירוק במיוחד
אופק מהופנט מהלהקה האירית בדאבלין



מממ גינס... טעים גם בכוס ירוקה


ממגוון האוכל ה"אמריקאי" שמציע הפסטיבל בדאבלין וכמובן תורים ארוכים

מנגו על מקל במקום corn dog. המנגו הכי טעים וגדול שאכלתי.
שימו לב לשקית הפופקורן הענקית של האנשים משמאל.
 הוא כל כך ממותק שבא להקיא אבל אנשים טחנו אותו בכמויות.

השקיעה בלבוש לכבוד האירוע
(ברקע, שוב שק פופקורן ענק)

גם הן השקיעו, אולי קצת יותר מידי.
קבוצת רקדניות ריקודים אירים.

Celtica
להקת רוק סקוטית

הלוק הרבה יותר מעניין ומגניב מהמוזיקה
הבחור עם הגיטרה ועוד כמה נגנים הם בכלל אוסטרים...


לסיום,
חג פסח שמח ממשפחת ליבה!
(ברכבת מהיריד בסן פרנסיסקו)

צלחת הפסח שהזמנו מאמזון לכבוד הפעם הראשונה שאנחנו מארחים את הסדר

יום שני, 11 במרץ 2013

פוסט מאוחר לפורים

אמנם כולם כבר חושבים על פסח, אבל עדין לא כתבתי על פורים.
עדיף מאוחר מאשר לוותר.

איתי ואני שמנו לב לכמה דברים שמאפיינים אמריקאים. ברור שמדובר על הכללות אבל הדברים האלה מאפיינים אמריקאים "ילידים" בלבד ולא ראינו זרים עם המאפיינים הללו.
ובכן, כך תתחפש לאמריקאי:

1. לבש כובע מצחיה (Baseball cap) כל הזמן, כולל בבית, באוטו, בפאב ובעבודה. גם גברים צעירים שככל הנראה לא מסתירים את תחילתה של קרחת חובשים כובעים.


מייקל מור (יוצר סרטים דוקומנטרים על ארה"ב) גם שם לב לתופעה

2. שימי/שים בידך כוס קפה. רצוי לקחת כוס כמה שיותר גדולה, כדי שתחזיק להרבה זמן ועם כיסוי קרטון כדי להיראות מגניב יותר.

כוס סטארבקס - האקססורי האולטימטיבי


3. לבש/י אוזניות. בין אם הן מחוברות ל iPod nano או סתם נכנסות לכיס, אמריקאים מסתובבים רוב הזמן עם אוזניות.
גם אוזניות וגם כוס קפה

4. אל תגדל/י ילדים, אלא כלבים, ותדבר על הכלבים כאילו היו הילדים שלך. המון פעמים ברכבת אפשר לשמוע סיפורים סוחטי דמעות שבהם מתברר רק לקראת הסוף שמדובר בכלב ולא בילד. בהתאם לחיבה לכלבים ולחיות מחמד בכלל, יש בארה"ב רשתות קניות ענקיות, בגודל של סופרמרקט שלם, שמוקדשות רק להם. אולי זה נובע ממחירי החינוך והבריאות הגבוהים ואולי מסיבות אחרות, אמריקאים לא אוהבים לעשות הרבה ילדים. אגב, מיעוט הילודה נחשב בעיה בארה"ב וזו אחת מהסיבות לכך שהממשלה מאפשרת כניסה ואיזרוח של מהגרי עבודה.

בגדים לכלבים בדוכן פסיכדלי בסן פרנסיסקו


בשבוע הבא נלבש ירוק לקראת St. Patrick's day ואולי נבקר ב Dublin
...של קליפורניה (45 דקות נסיעה מאיתנו)

כובע ירוק, כדי להתחפש לאמריקאי שחוגג את St. Patrick's day

סתם תמונה חמודה


לסיום, החתולון שמיל


------
בשורה משמחת: עברנו לשעון קיץ, כך שהפרש השעות בין קליפורניה לישראל התקצר מ10 ל9 שעות.


יום שבת, 2 במרץ 2013

סטנפורד 2


טוב, אז מה אני עושה בסטנפורד?
זה באמת תלוי את מי שואלים.

ההגדרה של הפרויקט שלי מאוד שאפתנית והיא להשתמש בטכנולוגיה אופטית שנקראת OCT (optical coherence tomography) על מנת לחקור סרטן ובין היתר את התגובה שלו לתרופות. הכוונה היא להבין תהליכים מולקולריים בתוך הגידול, למשל, חומרים שהגידול מפריש על מנת לארגן לעצמו עוד כלי דם וכו'.
המנחה שלי, עוד לא בן 29, עם רקורד מאוד מרשים, מאמין שהטכנולוגיה הזו היא מה שחסר כרגע כדי למלא פערים בהבנה של התנהגות הסרטן ברזולוציה גבוהה (micro-environment).
OCT זו לא טכנולוגיה חדשה. עד כה היא משמשת בעיקר כדי לאבחן בעיות ברשתית שבעין אבל יש בה התקדמות בקצב מסחרר ונראה שבשנים הקרובות יראו אותה בקליניקה לצורך אבחון וטיפול באיברים נוספים.

אוקי, אז עד כה זה נשמע מרשים. מה בתכלס אני עושה? בעיקר זה מרגיש כאילו אני משקיעה את הזמן בניסויים כושלים שהיו מצליחים לו היה לנו את הניסיון הדרוש. בתור מעבדה חדשה אנחנו בפער עצום ב OCT ביחס למעבדות אחרות. בנוסף, התחום של מחקר ביולוגי, שמקשר בין ההנדסה, הכימיה והביולוגיה, מאוד מורכב.
המעבדה כוללת ארבעה מהדסי חשמל: המנחה, אני ושני סטודנטים לדוקטורט, ויש גם רופא עיניים שמגיע לארבע שעות בשבוע. החוסר בביולוג/ביו-כימאי/כימאי אורגני מורגש אבל כנראה שניתן יהיה לגשר עליו עם הזמן (אגב, אם משהוא מכיר אחד כזה שרוצה לעשות פוסט- אנחנו בהחלט מחפשים).
אני היחידה שנמצאת במעבדה במשרה מלאה ואני עושה מכל הבא ליד, החל מעניייני רכש והקמת המעבדה, דרך אנליזה של תוצאות עם קצת עיבוד תמונה (כדי לא לשכוח את כל מה שעשיתי ב 4-5 שנים האחרונות) ועד גידול תאי סרטן והזרקה שלהם לעכברים. בשביל להתאוורר, ללמוד וגם כי בדרך כלל יש כיבוד, אני משתדלת ללכת להרבה סמינרים ו journal clubs. אחד היתרונות באוניברסיטה בעלת שם זה שמגיעים להרצות אנשים מאוד מכובדים. למשל, שריל סנדברג מגיעה בעוד חודש ופרופסור דן שכטמן מרצה בשבוע הבא. אגב, התמונה של שריל סנדברג נמצאת למעלה בתור דוגמא לאישה מצליחה. אין לי שום שאיפות לנהל חברת רשת חברתית.

מבחינת המחקר, כרגע אין לנו שום תוצאות. למעשה, ככל שעובר הזמן אנחנו מגלים עוד ועוד מאמרים שמנסים לעשות דברים דומים. המנחה שלי בטוח שתוך שבוע נוכל לכתוב מאמר (הוא בטוח בכך כבר כמה חודשים) אבל אני חושבת שאין לנו עשירית מהבסיס המדעי/נסיונאי וגם לא תוצאות ברות פרסום. לא נורא, אופטימיות זה דבר טוב אצל מנחה. קשה לומר שזה כיף לגדל תאים או לעבוד עם עכברים. לעשות כימיה זה גם לא לונה פארק, אבל זה חלק מהעבודה וכך חוקרים את הבילוגיה. בתקווה, המעבדה תגדל והעבודה היחסית מלולכת תתחלק עם אנשים נוספים. חוץ מזה, בספטמבר יתחילו הלימודים ואז כבר אוכל לחזור להנדסה דרך הקורסים.

כמה תמונות, אחת מהן לא לבעלי לב חלש.

השולחן שלי במעבדה

אוזן של עכבר שלא גדל בה גידול (לצערי עדין אין לי דוגמא לאוזן של עכבר עם גידול) 

החדרון שבו מגדלים תאים.
צריך "להאכיל" את התאים כל יומיים ולפצל אותם כשהם צפופים מידי

אני עובדת עם העכברים. לפני ארבעה חודשים לא הייתי מדמיינת את עצמי בפוזיציה הזו.

רק למקרה שלא שמתם לב, אני נמצאת בבית הספר לרפואה ומוקפת ברופאים וחוקרים. אם משהוא צריך גישה למאמרים, מידע על טיפולים חדשניים, שמות של רופאים מובילים וכדומה, אני מאוד אשמח לעזור. למנחה שלי גם יש המון ידע וקשרים.