יום שלישי, 3 בדצמבר 2013

Thanksgivukkah

רגע לפני שחנוכה נגמר, אני עושה הפסקה קצרצרה בלימודים כדי לאחל לכולם חג שמח וגם קצת לעדכן.

בשבוע שעבר היינו בחופשה (בעצם... הורים וסטודנטים אף פעם לא באמת בחופשה) וחגגנו את Thanksgivukkah, שילוב חד פעמי של חנוכה ו Thanksgiving. בשבוע האחרון, באופן די ספונטני, היינו בלא מעט ארוחות והדלקות נרות וגם אירחנו אצלנו (בקטנה) פעמיים. היה סכה"כ ממש נחמד. התמונות למטה יתארו חלק מהחוויות.

מבחינת הלימודים, הזמן טס וכבר הגענו ל finals. הרבעון (=סמסטר, כשיש 4 כמוהו בשנה) עוד מעט מסתיים. השבוע יש לי מבחן בית של 24 שעות ובשבוע שאחריו עוד מבחן של 3 שעות... אחר כך הפרופסור כבר מצפה בקוצר רוח שאחזור לעבודה הרגילה במעבדה. האמת שזה עדיף בהרבה על פני שיעורי בית ובחינות.

חג אורים שמח לכולם,
מאחלים מכל הלב,
משפחת ליבה

אנחנו אירחנו הדלקת ר ראשון עם סופגניות מ krispy kreme.
די מפתיע שהם מוכרים את הסופגניה הרגילה עם הריבה במשך כל השנה.

אופק רוכב בקמפוס, בדרך לארוחת Thanksgiving שארגנה אגודת הסטודנטים

הדלקת נרות וארוחת Thanksgiving  מסורתית אצל חברים ישראלים.
כל יתר האורחים לא ישראלים מה שהוסיף אווירה אמריקאית יותר לכל האירוע.

בהדלקת נרות גדולה שארחו חברים מסטנפורד.
בנוסף למלא אוכל ישראלי מעולה הם ארגנו גם פינת יצירה לילדים.

המון חנוכיות בהדלקת הנרות

הערב הסתיים בשירה בציבור לזכרו של אריק איינשטיין.


מדליקים נרות בחנוכיה שהכנו בערב הקודם.
חג שמח!



יום שישי, 11 באוקטובר 2013

הלימודים התחילו

כמעט שנה בארה"ב, ששה שבועות במעונות ושלושה שבועות מאז תחילת הסמסטר.

במעונות אנחנו מסתדרים מצוין. אמנם קצת קטן, אבל בשביל שלושתנו זה מתאים בול. כדי להפוך את החיים לקלים יותר קנינו מדיח, מכונת כביסה ומייבש. זה אולי נשמע טריויאלי, אבל המעונות לא מיועדים לשלושה מוצרי חשמל גדולים, פשוט אין מקום. רוב המשפחות קונות לכל היותר מדיח ומשתמשות בחדרי הכביסה של הסטודנטים. אחרי פעמיים-שלוש שניסינו, הבנו שזה מבזבז יותר מידי זמן ושעדיף להצטופף עוד קצת ולהקל עלינו במטלות הבית.
אופק ואנחנו מאוד נהנים מהגנים הגדולים של המעונות. הם מלאים במשחקים, דשא וחול והכל רק במרחק של לפתוח את הדלת של המרפסת. מרגיש כמו קיבוץ בתוך העיר. באופן כללי הקמפוס של סטנפורד מאוד מרווח ביחס לצפיפות ולעומס הכבישים של עמק הסיליקון.

כמו בקיבוץ, לא באמת צריך נעליים

הלימודים בסטנפורד, בעיקר בהנדסת חשמל, הם ממש חזרה לתואר ראשון רק עם חומר של דוקטורט.
חוזרים לתרגילי בית שבועיים, בחני אמצע ומבחני סיום, וכל אלו ברמה לא פחות גבוהה מבטכניון.
בניגוד לטכניון, שם היה מקובל מאוד להשיג שיעורי בית ומבחנים משנים קודמות, כאן יש את ה honor code שלא מאפשר קיצורי דרך. אבל לזכותם של הקורסים בסטנפורד, הם מאורגנים עד לפרטים הקטנים ביותר. כל מרצה מגיע (לפני הסטודנטים) עם שקפים מוכנים, האתר של הקורס מכיל את כל החומר כולל הקלטות של ההרצאות, המתרגלים מחויבים לדבר אנגלית שוטפת ובנוסף למתרגלים, יש גם בודקי תרגילים. כך שבהחלט עמוס, אבל מרגישים שלומדים.

השבוע האחרון בסטנפורד היה מרגש במיוחד, בהתחלה זכה תומס סודהוף מביה"ס לרפואה (שאליו שיכת המעבדה שלי) בפרס הנובל ברפואה ויומיים אחר כך, מייק לויט, מהמחלקה שלי, זכה בנובל בכימיה. היה לי את הכבוד להשתתף בהרמת הכוסית המחלקתית לרגל האירוע.

שני זוכי פרס הנובל בכימיה, רוג'ר קורנברג (2006) ומייק לויט (2013) בהרמת כוסית מחלקתית

בחדשות בארץ מדברים על כך שהרבה חוקרים ישראלים עוזבים ועל כך שהזוכים השנה הם כבר לא ממש ישראלים. כסטודנטית-חוקרת מישראל, הזכיות האחרונות נותנות הרבה מאוד כבוד לישראלים שחיים פה. מי שמדבר עברית נחשב ישראלי, ומייק מדבר עברית מפני שאשתו ישראלית. הרושם שנוצר על ישראל הוא של מדינה קטנטונת שמייצרת חוקרים מבריקים.

עד לפעם הבאה,
משפחת ליבה


יום ראשון, 1 בספטמבר 2013

עוברים למעונות

אחרי יום מעבר ויומיים התארגנות אנחנו כבר מרגישים בבית במעונות של סטנפורד. מדובר על מעין כפר שנקרא Escondido village ונמצא בקצה המזרחי של הקמפוס. המעונות של המשפחות הם מבנים דו-קומתיים שמסודרים במעגלים כשבמרכזם יש מדשאה גדולה עם משחקים. כמו בקיבוץ, אין הרבה הפרדה בין הבתים לחצר המשותפת. המשחקים מפוזרים וזמינים לכולם, הכביסה תלויה בחוץ והדלתות ברובן פתוחות. יש אנשים ששמו בשטח המשותף ריהוט גינה ושתלו ערוגות ירק, אפילו שהחצר הפרטית של כל יחידת דיור יחסית גדולה.
בינתיים, איתי כבר קבע עם אחד השכנים להפגש לבירה.
אני מאמינה שתחושת הקהילה וההתרחקות מהצפיפות העירונית יהיו לנו מאוד נחמדים.

מבנים שמסודרים במעגלים עם גינות גדולות במרכז

היחידות עצמן מאוד בייתיות ובסיסיות. הבית קטן יותר מהקודם, המטבח מיושן (ארונות עץ ותנור שנראים בני 30) ויש רק שירותים/אמבטיה אחד, מה שמקשה לארח, אבל בשבילנו זה בהחלט מספיק. אם מתחשבים בכך שהעבודה שלי במרחק 10 דקות רכיבה, הגן של אופק במרחק 5 דקות הליכה, שכר הדירה זול יותר ב500$ וכולל את כל ההוצאות (חשמל, מים, אינטרנט...), הדירה מרוהטת ואין שטיח בפינת אוכל, בהחלט מדובר בשיפור לעומת הבית הקודם. הגינה הגדולה שממש מחוץ לבית וכל הירוק שמסביב נותנים אווירה מאוד נעימה, רגועה ומשפחתית. בערב אין זכר לקולות של מכוניות, שומעים רק את הצרצרים.
בשמחה אנחנו נפרדים מה CalTrain ופחות בשמחה מהגן של שרי ומהספריה של Sunnyvale ומתחילים את השנה החדשה בקיבוץ של Escondido.

סלון קטן אך מואר. ספה אחת שלנו והשניה הגיעה עם הדירה.

מטבח

החדר של אופק עם המיטה שלו והמיטה שהגיעה עם הדירה.  

שירותים/אמבטיה... יש מקום רק לסבון ומברשות שיניים... איפה אמורים לשים את כל יתר הדברים?


המרפסת שלנו עם נוף לגינה המשותפת

גן המשחקים

מבט מהמרפסת למבנים בEscondido village.
התחושה שנותנים המבנים מבחוץ היא שילוב של קיבוץ עם הבסיס בצריפין 

העיקר שיש מקום להרכיב פזלים

התגובה של אופק, שכבר בן 2.5, לכל המעבר הייתה מעניינת. הוא לא היה עצוב ונראה שהוא לא ממש הבין את המשמעות של לעזוב בית אחד ולהכנס לשני. למרות שהסברנו לו, מהדברים שלו נראה שהיה מדובר בהפתעה גדולה. בזמן האריזות אמר בתמיהה: "אבא, נעלם לנו השולחן..." ולאחר שעברנו, בהפתעה: "גם בבית החדש יש את המיטה שלי!" ו"גם בבית החדש יש אבטיח!". בלילה הראשון הוא לא כל כך רצה ללכת לאמבטיה וגם לא רצה לישון אבל בלילה השני התנהג כרגיל לגמרי. לרגע הוא לא אמר שהוא מתגעגע או רוצה לחזור לחדר הקודם. כנראה שגעגועים מתחילים בגיל מאוחר יותר.

בעוד שלושה שבועות מתחילים הלימודים. בסטנפורד יש בכל שנה ארבעה סמסטרים במקום שלושה, מה שאומר שקצב הלימודים מאוד מהיר יחסית. בקושי מתחיל הסמסטר וכבר ניגשים לבחני אמצע ואחרי לא הרבה זמן כבר מגיעים מבחני הסיום. בינואר מתקיים מבחן הקואליפיקציה הנוראי שבשבילו צריך לחזור על רוב החומר של תואר ראשון. די אירוני שבתור עתודאית היה לי "יתרון" שהתחלתי ללמוד מיד אחרי תיכון ואילו עכשיו אני בין הסטודנטים המבוגרים ביותר שמתחילים דוקטורט...קשה לי לקלוט את זה... 10 שנים אחרי סיום התואר הראשון...OMG

טוב... שתהיה לכל קוראי הבלוג שנה טובה ומתוקה. אנחנו נערוך ארוחה קטנה וסמלית עם חלה, דבש ותפוחים (ואולי עוד כמה דברים שמזכירים את החג) בבית החדש. בחג השני אנחנו מוזמנים לחברים ישראלים שעובדים בסטנפורד וותיקים באזור.
חג שמח!



יום ראשון, 28 ביולי 2013

המשך על מערכת הבריאות וחוויות מהקיץ

בהמשך לפוסט הקודם על חסרונותיה של מערכת הבריאות האמריקאית, לפני כמה ימים קיבלתי בדואר דפי הסבר על כיצד לבחור תוכנית ביטוח בריאות ומילון מונחים שימושיים. הדברים רשומים לעובדי סטנפורד, אבל רלוונטים כמעט לכולם. אני מציגה אותם בבלוג כדי שאם בעתיד תצטרכו לבחור, יהיה לכם יותר מידע ולא תבחרו כמונו, את התוכנית הכי יקרה, רק ליתר בטחון. אפשר ללחוץ על התמונות כדי להגדיל אותן.




עכשיו לעדכונים. רשמנו את אופק לגן שרצינו, ויזת הסטודנט שלי אושרה ואנחנו מוכנים לעבור לשלב הבא ולחיים בקמפוס. נשאר רק להשכיר את הדירה הנוכחית, לארוז ולעבור. חוץ מזה, מצאנו מקום עם אוכל ים תיכוני-ישראלי (בסגנון חיפאי...). עד עכשיו, חשבנו שרק ב Oren's hummus יש אוכל שמתקרב לישראלי, אבל בסופ"ש הקודם גילינו את Mediterranean wraps שמגיש חומוס, עלי גפן, טאבולה, מג'דרה ועוד. לא שמעכשיו נשב שם כל שבוע, אבל טוב לדעת שהם קיימים אם נתגעגע.

הקיץ ב Bay area ממש נחמד. בכל יום יש הופעה בעיר אחרת ובכל סופ"ש יש כמה פסטיבלים בערים הגדולות, סן פרנסיסקו וברקלי. מזג האוויר קיצוני, בלילה קר וביום השמש מאוד מחממת. בסן פרנסיסקו וברקלי ממש קר ומעונן במשך היום, אבל, מה שלמדנו היום זה שלמרות העננות עדין אפשר להכוות מהשמש.


כמה תמונות נבחרות מהתקופה האחרונה

הופעת שירי ג'וני קאש ב Redwood City

בהופעה

פסטיבל ג'אז ברחוב פילמור בסן פרנסיסקו




הופעת רוק לילדים של להקה היפית בסן פרנסיסקו, מתחילים בכמה דקות של יוגה

המתופף של הלהקה
פסטיבל עפיפונים בברקלי

פינת יצירה של עפיפונים

מעיפים את העפיפון שבנינו וקישטנו

הופעת תיפוף בפסיטבל העפיפונים




מדרחוב סופ"ש ברחוב טלגרף בברקלי


אופק מסתער על הבועות










יום ראשון, 14 ביולי 2013

מערכת הבריאות האמריקאית ויוקר המחייה

כבר הרבה זמן אני רוצה לכתוב על מערכת הבריאות האמריקאית ואני דוחה את זה עד שהכעס והתסכול ירדו. זה עדין לא קרה אבל כתבה שראיתי בדה מרקר (הודות לאתמר) גרמה לי להתחיל לכתוב.

בהתחלה השוויתי את פרמיית הביטוח שאנחנו משלמים פה למס הבריאות ששילמנו בארץ. ביחד עם סבסוד חלקי של הביטוח ע"י המעסיק והמס הגבוה ששילמנו בארץ (משתי משכורות היי טק) תוצאת החישוב היתה ברורה לטובת ארה"ב. כמובן שהמצב הזה אינדיבידואלי.
אחר כך הגיעו ההוצאות ואיתם גם עלה התסכול.

חברות הביטוח טובות בלסבסד רפואה מונעת ועל בדיקות תקופתיות וחיסונים אנחנו לא משלמים דבר. אבל כשזה מגיע לבדיקות ולאדמיניסטרציה ההוצאות גבוהות מאוד, ויותר גרוע מזה (מבחינתי), לא צפויות. כפי שכתוב בכתבה, כשאנחנו הולכים לבדיקה, אין לנו מושג כמה היא עולה וגם לא ברור כמה תשלם חברת הביטוח. את החשבון אנחנו מקבלים רק בסוף החודש, וגם על הדברים הבסיסיים הוא עולה מאות דולרים.... כן, שמעתם נכון - מאות.
כך, על בדיקת מעקב שיגרתית, משהו שלא הייתי חייבת לעשות, שילמתי 280$. על רישום מסודר של החיסונים שקיבלתי במהלך חיי, משהו שמומלץ לעשות בתחילת הדוקטורט, שילמתי 125$... ואני חשבתי שאשלם רק את ההשתתפות העצמית של ביקור רגיל אצל רופא, 20$ (גם לא מעט). אז למה כל כך הרבה? כי הביטוח מכסה ביקור אצל רופא בשל מחלה ולא למען אדמיניסטרציה.
נכון שזה רק כסף, אבל התיסכול וחוסר האונים בפני העלויות הלא צפויות והלא מוצדקות גבוהים. בסוף, יכולות להיות לכך השלכות גם על בריאות, כי אני ממש לא רוצה ללכת לרופאה על כאבים קלים או חששות קטנות, מה שהייתי עושה בארץ בלי לחשוב יותר מידי.

הייתם חושבים שהאיכות של שרותי הרפואה במחירים האלה תהיה טובה יותר, ההפך הוא הנכון.
אז כן, המרפאות יפות ונקיות והרופא יקדיש לך הרבה יותר מ5-10 דקות. אבל, רופאים עדיין טועים. אם רוצים לקבוע תור לרופא מומחה, צריך לעשות זאת לפחות חודשיים מראש, אלא אם רוצים את הרופא עם הדירוג הכי נמוך ואז צריך לחכות רק שבועיים שלושה. אגב, גם בארץ כדי לקבוע עם רופא טוב צריך לחכות שבועות רבים וגם בארץ רופאים עושים טעויות, אבל ברפואה פרטית במחירים של ארה"ב זה פחות צפוי.

Doctor Fool

אין ספק ששירותי ומחירי הרפואה כאן מעודדים אותנו לשמור עם אורח חיים אקסטרא בריא ולמצוא פתרונות טבעיים לכל מיני בעיות קטנות ולא מורכבות. בנוסף, אולי אני אתרגל להיות קצת פחות היפוכונדרית ;)

חשוב לציין שכל מה שכתבתי למעלה נכון לביטוח PPO, שהוא ביטוח בסגנון רפואה פרטית שמאפשר ללכת לכל רופא שבוחרים. האפשרות השניה היא HMO, ביטוח בסגנון קופת חולים שבו מותר ללכת רק לספק אחד, בדרך כלל קייזר, וההשתתפות במחיר הבדיקות קבועה ונמוכה יותר. יש אמרה ששמעתי כבר משני אנשים ש"עדיף למות מאשר ללכת לקייזר", וכשקוראים על כך שהרופאים מתוגמלים כשהם חוסכים בבדיקות לפציינטים, אפשר להבין למה. מצד שני, איתי מספר ששמע גם המלצות על קייזר.

לא ברור לי איך אנשים פחות בריאים או מבוגרים שצריכים בדיקות תקופתיות מורכבות יותר עומדים בעלויות הגבוהות של מערכת הבריאות כאן. יכול להיות שהם פשוט לא מכירים שום דבר אחר ולכן מקבלים את המחיר הגבוה כחלק מהוצאות המחייה.
ישנם הרבה מאוד מהגרים (סינים, קוריאנים והודים) שברגע שמתבססים בארה"ב מביאים את ההורים לגור ביחד איתם. יש ויזת dependent  שמאפשרת אז זה. אך כשההורים מזקנים וחולים, הם "שולחים" אותם חזרה לארץ המולדת כי הם לא עומדים בעלויות הטיפולים. להורים אין סבסוד לביטוח כמו לאנשים עובדים ולכן ההוצאות מגיעות להרבה אלפים של דולרים.

בשורה התחתונה... שרק נהיה בריאים.

מאחורי החיוכים היפים קיימת מערכת יקרה, לא יעילה ולא יותר טובה מבארץ

אם כבר מדברים על יוקר המחייה:
- מהפכת התקשורת לא הגיעה לארה"ב, וחודש סלולר+data עולה לפחות 40$ (אם בדולרים זה נשמע זול, אז מדובר ב150 ש"ח לחודש)
- אינטרנט (וכבלים שכלולים במחיר) 59$
- חסכון פנסיה אינו חובה על פי חוק (המעסיק לא מחויב להפריש לפנסיה)
- חופשת הלידה היא של 6 שבועות (אבל חברות היי טק טובות משלימות ל3-4 חודשים)
- חינוך חינם מתחיל מגיל 5 ועד אז הגן עולה 1,000-2,000$ בחודש (תלוי בגיל)

לעומת זאת, המכוניות, הדלק, החשמל והמים כן זולים יותר מבארץ. אולי גם כל מיני מוצרי מזון זולים יותר, אבל הבריאים יותר עולים בערך אותו דבר.

עוד כמה מספרים, המשכורות פה יותר גבוהות בכ 20% (תלוי בתפקיד כמובן) אבל המעסיק לא מחוייב להפריש עוד 13% להשתלמות ופנסיה. בקליפורינה מס ההכנסה גבוה במיוחד ודי דומה למס בישראל.

נראה לי שלא צריך וגם לא נכון להמשיך את ההשוואות והחישובים.
מי שמגיע לגור בארה"ב עושה זאת לא מפני שזול יותר אלא בגלל ההזדמנויות והחוויות שקיימים בה.




יום ראשון, 23 ביוני 2013

בקרוב עוברים לשלב הבא


בקרוב אנחנו עוברים לשלב הבא (והשלישי) בשהות שלנו פה והוא המעבר למעונות. ללימודים התקבלתי במרץ ולפני כחודש קיבלנו אישור על כך שנקבל מעונות. הכניסה היא ב30 באוגוסט והכוונה היא להשאר שם לכמה שנים, עד לסיום הדוקטורט.
 אופק אפילו התקבל לגן, אבל אנחנו עומדים לדחות את ההצעה. העניין עם הגנים פה הוא מוטרף לגמרי... אנחנו בשתי רשימות המתנה לגנים בקמפוס כבר יותר משנה. הגנים לא מאוד שונים מבארץ, פרט לכמה דברים: הם הרבה יותר יקרים ( 1500-2000$ לחודש), הם לא מספקים ארוחת צהרים... ואין חצי יום חופשי לסידורים... אגב, כרגע אופק במשפחתון, שכן כולל ארוחת צהרים וגם יותר זול (1300$) אבל הגילאים מעורבים ואין בו תוכנית מובנית כמו בגנים מסודרים.
אז למה אנחנו הולכים לדחות את ההצעה?
הגן שאופק התקבל אליו הוא קואופורטיב, כלומר, הוא גן ללא מטרות רווח. עד כאן זה נשמע מעולה, אבל למרות שהוא ללא מטרות רווח, לעומת הגן השני שנרשמנו אליו, הוא עולה 300-500$ יותר, יש בו יותר חופשות, הוא דורש יותר מעורבות מההורים, כולל להכין לכל הילדים ארוחת בוקר פעמיים בחודש וגם שעות הפעילות קצרות יותר.
למה אנשים בכל זאת הולכים אליו?
כי הוא מבוסס על כל מיני פילוסופיות חינוכיות (שאין לי מושג בהן) ולא על חינוך פרונטלי. חוץ מזה, הגננות שבו מנוסות וותיקות מאוד.
בשורה התחתונה, החלטנו לוותר על התענוג היקר ולקחת סיכון שבעוד חודשיים וקצת יהיה מקום בגן השני שנרשמנו אליו. גם אם לא נקבל מקום בגן אנחנו מתכננים לעבור למעונות, אבל נמשיך לקחת את אופק למשפחתון הנוכחי, שבמרחק 20 דקות נסיעה.

הגן נראה בסדר גמור, אבל השני הרבה יותר...
 חוץ מהגן, יש עוד דאגה אחת שהיא המעבר עצמו ולהשכיר את הדירה שאנחנו גרים בה היום (אנחנו יוצאים באמצע חוזה).

נעבור מסידורים ודאגות לדברים מהנים יותר.
אנחנו מרגישים כבר די ותיקים פה. התרגלנו לרשום את התאריך הפוך ולכך שהשבוע מתחיל ביום שני. יש לנו את המקומות הרגילים של הקניות והפארקים הקבועים לטייל עם אופק. בימי שבת, אחרי שיחות הסקייפ עם ההורים, הבילוי הקבוע הוא ללכת לשוק האיכרים של Sunnyvale ואחר כך לשעת סיפור בסיפרייה. בSunnyvale המנונמנת יש פיסת רחוב קטנטנה, באורך של כיכר רבין, שבה הכל קורה,  Murphy avenue . יש בה פאבים ומסעדות טובות ובסופי השבוע שוק איכרים ומוזיקאים. לשמחתנו כל זה במרחק של 5 דקות נסיעה, ויש חניה בשפע (בכל זאת סוג של פרבר...).

בוקר בשוק האיכרים: טועמים הרבה פירות ושומעים מוזיקה
דברים נחמדים נוספים שקרו בחודשיים מאז הפוסט הקודם:
אבא שלי ואשתו ביקרו אותנו לשלושה שבועות. היה מאוד נחמד לטייל ביחד והם גם אפשרו לנו לנוח כששמרו על אופק.

מבקרים במוזיאון האומנות בסטנפורד שהפתיע אותנו לטובה באיכות וכמות המוצגים
לקחנו סופ"ש ארוך ונסענו לאיזור Lake Tahoe לנופש לעובדי סטנפורד בסגנון הכל כלול

Fallen leaf lake



וחגגנו לאיתי יומולדת עם הפחמימות שהוא הכי אוהב

לחם מלא והמווון עוגיות



הקיץ כבר איתנו, יש הופעות ואירועים בכל עמק הסיליקון ומזג האוויר מצויין. הטמפרטורות גבוהות ביום והשמש חזקה, אבל אין לחות ובערב הטמפרטורות יורדות והכל יכול להתקרר. אנחנו כמובן, בעיקר בעבודה במשך היום ועובדים מהבית ברוב הערבים.

בקיץ, הרבה צעירים מגיעים להתמחות בסטנפורד. מדובר בתלמידי תיכון ותואר ראשון שבמקום לנוח או ללכת לים מגיעים למעבדה כדי לקבל קצת ניסיון ומושג באיך זה לעבוד במעבדה. בעיקר הם זוכים בשורה בקורות החיים ובהמלצה מהפרופסור שיעזרו להם להתקבל ללימודי ההמשך. קורות החיים שלהם בהחלט מרשימים. אלינו למעבדה הגיעו שני הודים-אמריקאים, אחד יותר מרשים מהשני. בעברם כבר יש סטארטאפים, עבודה בעוד כמה מעבדות וגם תחביבים שהם עוסקים בהם ברצינות, במקרה הזה שירת ג'אז, debate team וטאי-קואן-דו. החינוך האמריקאי שם דגש לא רק על הלימודים והציונים אלא גם על פרויקטים ותחביבים. זה נראה מאוד מרשים אבל לא בטוח כמה זמן זה משאיר לאותם הצעירים להיות נערים מתבגרים.

מבחינתי, המחקר מתקדם בצעדים מאוד קטנים (חלקם לאחור) אבל מה שבטוח הוא שאני לומדת הרבה על מחקר נסיונאי. מצד אחד, זאת הזדמנות לעסוק בדברים האלה וללמוד זה תמיד טוב. מצד שני, לא ברור עד כמה המחקר הזה רלוונטי להמשך הקריירה שלי, שכרגע מרוב מגוון הדברים שעשיתי אין לי מושג איך היא תראה. כמה דוגמאות לדברים שצברתי בהם ניסיון: עבודה עם תאים, שיטות הדמייה ומיקרוסקופיה שונות, עבודה עם בע"ח (הנדסת עכברים...), עבודה עם ננו-חלקיקים... ממש לא קשור לניסיון שלי כאלגוריתמאית. יש מקום לעיבוד תמונה במחקר הזה,  אפילו לפני כמה זמן יצא לי להשתמש ב Frangi filter, אבל לפחות כרגע זה לא העיקר. בנוסף למחקר אני עוזרת לנהל את המעבדה ולהנחות את הסטודנטים והמתמחים. הניסיון הזה אולי יוכל לתרום בהמשך לקריירה בניהול.

מסתכלים על העכבר ב OCT. דוגמה פחות טובה ליכולות שצברתי בהנדסת עכברים... ;-)
זהו להפעם.
אני תמיד שמחה לקבל תגובות ועדכונים אז אל תהססו לשלוח מיילים.





יום ראשון, 28 באפריל 2013

ל"ג בעומר והפסקה

קודם כל, למי שדאג לאופק בעקבות הפוסט הקודם, אחרי ארבעה ימים של חום גבוה וחמישה ימים של אנטיביוטיקה, עכשיו הכל בסדר (הייתה לו דלקת אוזניים).

היום היינו באירוע ל"ג בעומר/התרמה לויצו בפארק ב Sunnyvale. הקהל היה דומה מאוד למבקרים באירוע ט"ו בשבט
היו שם עמדות יצירה, מתנפחים לילדים, מנגל, דגלי ישראל, מעגל מתופפים וכמובן מדורה.
המנגל היה ענק וכלל שיפודים, פלאפל, חומוס, פיתות וסלט ישראלי. ממש מתאים למי שמתגעגע. מי שרצה יכל גם לקנות ביסלי ובמבה. כולם דיברו עברית ללא מבטא זר, פרט לכמה ילדים ששפת האם שלהם היא כבר אנגלית.
ממש בועה ישראלית... אבל גם מהבחינות הפחות טובות, של הצפיפות והדחיפות.
בכל אופן, היה לנו ממש כיף לפגוש אנשים ולראות את אופק נהנה לתופף ולהכין דברים בפינת יצירה. התמונות ידברו בעד עצמן.

בכניסה לאירוע, כמובן על הבימבה

פינת יצירה, מכינים כתר ללג בעומר

התוצאה


מנגל ענק עם שיפודים. יש מצב שהאיש משמאל הוא משגיח כשרות...

סלט ישראלי, חומוס, טחינה ואבטיח :-)
גם המגישות ישראליות אבל לובשות כפפות כמו האמריקאים

במעגל מתופפים

מלא ישראלים מסביב למדורה

רבי שמסביר על ל"ג בעומר
 
אקורדיוניסט (...מוקדש לאילן)



ארוחה ישראלית

-------------------------------
תודה רבה למי ששלח תמונות בשבועיים האחרונים.
מאוד שימחתם אותי :-)
היה כיף לראות את הילדים החמודים שלכם גדלים (גם אלה שעדין בבטן), את הגינות שלכם פורחות באביב ובעיקר, פשוט אתכם.

אחרי חצי שנה בארה"ב ותשעה חודשים של כתיבה, הבלוג יוצא להפסקה.
אני אמשיך לעדכן על האירועים הגדולים, וצפויים לנו לא מעט (מעבר למעונות, גרין קארד, מבחן הקואליפיקציה לדוקטורט וכו'), אבל לא אעדכן על החיים היום-יומיים.

היה כיף לשמור איתכם על קשר דרך הבלוג. אפשר להמשיך את הקשר דרך פייסבוק, מייל וסקייפ. כמו כן, לפני כמה זמן פתחתי רשימת תפוצה ל"מעריצי אופק" שכוללת בעיקר את המשפחה. אם משהוא נוסף רוצה להצטרף ולקבל סרטים חמודים מידי פעם, שיגיד לי.

כמה תמונות יפות לסיום הפוסט, מסתבר שבפטיו של הדירה שלנו גדלים ורדים ענקיים וריחניים.